Význam zimních pneumatik

12.10.2015 14:46

Zimní pneumatiky jsou důležité, když se připravujete na řízení v ledových a sněžných podmínkách. Prostředí chladu představuje pro řidiče spoustu nebezpečí. Silnice by měla být respektovaná v sezóně. Nebezpečí jako jsou sníh, plískanice a led by mohla být v mnoha případech osudná. Tyto celorocni-pneumatiky vás mohou ochránit před potenciálními nebezpečnými riziky. Navíc mají navržené funkce pro nízké teploty. Při prvním použití zimních pneumatik byste měli rozumět, kdy je nejlepší je nasadit na motorové vozidlo. Pravidlo je většinou nasadit je před první předpovědí sněžení roku. Tak tomu je, dokud teplota nespadne pod 5 stupňů.

Pneumatiky tohoto typu jsou navržené pro maximalizování tažné síly na zledovatělých vozovkách. Tohle vše je díky malým drážkám a hrbolům na pneumatice. Studie vědecky navrhují menší změny designů, které dramaticky zvyšují přilnavost auta na vozovku, minilmálně o 40% v zimě. Tyto hodnoty se zmenší přibližně o 10%, pokud vezmeme v úvahu náledí. 10% může stále být rozdíl a udržet vozidlo na vozovce tam, kde by se auto s levnými pneumatikami smyklo.

Při koupi zimních pneumatik existuje pravidlo, že čím novější pneumatika, tím lepší bude. Tohle je podloženo faktem, že technologie, které navrhují pneumatiky, se neustále zlepšují a vyvíjí. To znamená, že nejnovější pneumatiky jsou nejbezpečnější a nejvhodnější na silnici.