Triky jak s vaším autem ušetřit peníze

31.08.2016 14:58

Četl jsem, že použitím těchto triků můžete ušetřit až 2500,- měsíčně na spotřebě paliva.

1- Použijte hromadnou dopravu. Je zase na čase jezdit autobusem a metrem. Pokud hromadnou dopravu nesnášíte, tak se můžete do práce projet na kole nebo se projít.

2- Kombinujte věci k vyřízení a mezi zastávkami se projděte. Zkuste jít na nákup a najděte lékárnu poblíž, plno obchodů teď kombinuje oba typy obchodů! S novými koncepty supermarketů, kde si vedle sebe pronajímají prostory velcí prodejci, jsou supermarkety chytrým řešením, jak dojet na jedno místo a vyřídit všechny vaše nákupy.

3- Čím rychleji jedete, tím více paliva spalujete. Pamatujte si, že máte jezdit pomaleji, jízda nad 90 km/h spotřebovává na každý kilometr více paliva, než pod touto hranicí. Rychlé zrychlení je také velkým spalovačem paliva. Vím, že rychlá jízda je zábavná, obzvláště po červené, ale stojí to za ty extra výdaje? Tempomat na dálnici je také dalším skvělým způsobem, jak snížit účet za cestování na delší vzdálenosti.

4- Mějte pneumatiky dobře nafouknuté. Nafouknuté automobily pneumatiky vám mohou se spotřebou snížit i tření pneumatiky, které s vozovkou vytváří. Jde pravděpodobně o nejstarší trik.