Tipy pro výběr nejlepších třecích pneumatik pro váš vůz

18.09.2015 16:17

Pro bezpečné pohodlné řízení je důležité vybavit své auto dobrými pneumatikami. Často si nevíme s výběrem těch nejlepších pneumatik rady. Tento článek vám poskytne rady, jak si vybrat nejlepší třecí pneumatiky pro vaše vozidlo.

Pneumatiky mají vliv na výkon vašeho auta, takže musí být všechny čtyři co nejpodobnější, jinak by to mohlo znamenat potíže s manipulací vozidla. Pokud všechny vaše pneumatiky nejsou stejné, je možné, že bude jedna část vozu reagovat pomaleji než druhá, čímž bude těžší mít auto pod kontrolou.

Pokud potřebujete vyměnit pouze jednu nokian wr a3 pneumatiku, která byla kvůli nehodě poškozena, měli byste ji vyměnit za pneumatiku, která přesně odpovídá zbytku pneumatik vašeho auta, a to ve smyslu značky, velikosti, vzoru a hodnocení rychlosti.

Ať už je váš požadavek jakýkoliv – delší opotřebování korunky pneumatiky, lepší manipulaci, hladší jízda atd., najdete třecí pneumatiky, které vám pomohou dosáhnout přesně toho. Je lepší se dívat na typy kategorií pneumatik, dokud nenajdete popis kategorie, která vyhovuje vašim potřebám.

Největší podmínka pro pneumatiky je ta, že musí být schopné unést váhu vašeho vozu. Pokud budou „přepracované“ jen z nošení váhy vašeho auta, budou mít menší rezervní kapacitu pro pomoc vašemu vozidlu při reakci na nouzové situace. Takže se při výběru ujistěte, že je velikost vaší nové pneumatiky schopná účinně nést váhu vašeho vozu a není příliš malá.