Kontrola po zimě

12.10.2016 10:17

Než vyrazíte na cestu za slunečného počasí, měli byste jako řidiči nechat důvěryhodného mechanika zkontrolovat následující položky:

Zkontrolovat baterii: Během zimy vaše baterie pracuje mnohem tvrději, než si dokážete představit. Časté známky opotřebené nebo oslabené baterie jsou: oslabení jasu světel a zpomalení elektronických částí automobilu. Ať už jste narazili na tyto známky, nebo ne, je důležité nechat svou baterii zkontrolovat.

Čas pneumatika: Když se blíží jaro, měli byste zkontrolovat tlak v pneumatikách a hloubku dezénu, abyste se ujistili, že zimní pneumatiky jsou stále v dobrém stavu. Také je dobré provést rotaci pneumatik.

Kontrola brzdy: Jakmile se začne projevovat jaro měli byste si nechat prohlédnou vaše brzdy – váš život na tom závisí a to doslova.

Řemeny a hadice: Přetržený řemen nebo hadice mohou být katastrofou pro váš vůz. Zkontrolujte proto tyto komponenty po zimě, hlavně případné praskliny, trhliny, oloupání, křehkost a další možné poškození.

Opotřebované stěrače: Řízení s nevyhovujícím stěračem předního skla se může náhle stát nebezpečné, pokud první jarní bouře udeří dříve než čekáte- nechte své stěrače zkontrolovat a popřípadě opravit než vás překvapí déšť.