Jak vyměnit píchnutou pneumatiku

16.11.2015 18:16

Neexistuje nic horšího než být uvězněný na krajnici dálnice s píchlou pneumatiky. I když byste možná radši přenechali výměnu pneumatiku profesionálovi, může nastat chvíle, kdy to budete muset udělat sami. Doporučujeme být připraveni se správnými produkty a vědomostmi pro případ, že si budete muset sami vyměnit pneumatiku. Zde je několik věcí, které byste měli mít v autě, aby byl tento neočekávaný úkol snadnější.

Nejprve to nejdůležitější

Najděte bezpečné místo k zaparkování a poté zabezpečte svoje vozidlo.

Vezměte si hever, náhradní pneumatiku a nářadí

Poté, co ty nezbytnosti najdete, je doporučujeme vyzkoušet, abyste seznámili s tím, jak je používat, a aby pro vás následující kroky byly pohodlné a jednodušší.

Mírně povolte matice

Před nadzvednutím svého auto je důležité matice trochu povolit.

Nadzvedněte auto

Vyhledejte v uživatelském manuálu nejlepší místo, kde zachytit hever. Těmito instrukcemi se přesně řiďte!

Sundejte matice a kolo, stáhněte ho dolů a položte ho stranou. Oběma rukama sejměte píchnuté zimní pneumatiky.

Nasaďte náhradní pneumatiku

Přiložte náhradní pneumatiku, vyrovnejte ji se šrouby a poté přidejte matice. Otáčejte matice ve směru hodinových ručiček a přišroubujte tak pevně, jak to jde. Poté si vezměte hasák a utáhněte šrouby dostatečně pevně, aby byly bezpečně připevněny k pneumatice ještě než položíte auto znovu na zem. Neutahujte nadoraz.

Položte auto na zem

Pomalu snižujte vozidlo k zemi. Odeberte hever. Utáhněte matice co nejvíc to jde – ve správném pořadí. Varování: Mnoho náhradních pneumatik nejsou klasické pneumatiky v plné velikosti. S těmito menšími náhradními pneumatikami nemůžete jezdit v normální rychlosti a měli byst s nimi jezdit pouze na krátké vzdálenosti. Podívejte se do uživatelského manuálu na instrukce a varování pro řízení s kompaktní náhradní pneumatikou.

Zvětšení pneumatik

Vylepšení vzhledu a výkonu pneumatik na vašem vozidle